måndag 29 november 2010

Julpynt

Första advent igår. Som alla andra skulle jag bära upp all julpynt från källaren. Och var i ligger julpyntet?  Jo, i kartonger och som de flesta kattägare vet är just kartonger något som katterna fullkomligt älskar.

Joy var den första som gjorde mig sällskap ända från källaren. Hon hade spanat in den största kartongen och innan jag ens hann öppna den, hade hon trängt sin in där. Jag behövde inte plocka upp prydnadstomtarna. De slängdes upp av Joy genom en liten springa i öppningen av kartongen. Först kom silkespapper i småbitar, sedan själva tomtarna. Det var bara att ta emot och sedan öppna den tunna kartongen där en av adventstakarna fanns. Den är ca 5 cm bred men Lucia trängde sig in i den så fort adventstaken kommit ut därifrån. I timmar låg hon sedan helt tillplattad och sov där i.

Tasha fick tag i en porslinstomte som for ner på golvet. Bolla, bolla, bolla. Dribbla, dribbla, dribbla. Tomten for ner för trapporna, in under hallmattan, in i en sko innan jag fick tag på den och placerade den där den ska stå.

Julmobilen tog jag inte ens upp. Det kändes dödsdömt eftersom katterna var så julpysselsugna.

Nu står all pynt på sina platser, adventstakarna i fönstren, stjärnorna i fönstren och det är lugnt och skönt.

Nästa projekt är granen. Jo, vi ska försöka ha en sådan i jul. Jag törs inte tänka på hur mycket hjälp jag kommer att få när den ska kläs - men det är ett senare problem.

2 kommentarer:

  1. hahaha underbart!

    här hemma får jag hjälp att packa, flyttkartongerna är redan färdigpackade av två pälsbollar och när byråerna skulle tömmas på innehåll var katterna först dit o sparkade ut allt, för att göra plats åt sig själva!

    SvaraRadera
  2. Visst är det bra med all hjälp man får. :)

    SvaraRadera

Bloggintresserade