fredag 5 november 2010

Dålig viktökning

Fenix vägde 105 g när han kom hem från Strömsholm. Sedan minskade han till 101 g, igår vägde han endast 102 g, likaså i morse. Han har valt en spene under Bozzas framben och jag vet av erfarenhet att de spenarna är "sämst". Idag fick jag honom att ta en av de bakre spenarna två gånger och bara på några timmar har han ökat till 107 g. Jag får försöka vara med varje gång han diar för att få honom att välja rätt. Som sista alternativ tar jag stödmatning eftersom det är så stor risk att mjölken kommer ner i lungorna men fortsätter han öka lika mycket som han gjort under de här timmarna, är det ingen fara.

5 kommentarer:

  1. Stackars liten, tur du kan vara med o guida till bättre spenar. Sicken liten envis liten kille dock, när han ändå har hela mjölkbaren själv. ;) Det kommer nog vända nu ska du se. *kram*

    SvaraRadera
  2. Har inte läst på några dagar, och här hade minsann hänt grejor!! Stort grattis till er underbare lille prins <3 Han kommer säkert igång att äta snart ska du se! Som Gunilla säger, han har ju hela mjölkbaren själv så det är bara att prova sig fram bland spenarna och se i vilken spena grädden finns;-)
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  3. Lycka till med den lille! Jag tror också att det vänder! Vad fin han ser ut!

    Hälsningar Ann-Katrin
    S*Laghamra´s

    SvaraRadera
  4. Men det ser ju ut att gå bra, bara han nu kan börja få "smak" på de där spenarna längre bak. :-)

    Du får väl vara där och lägga honom på rätt spene när du kan....så väljer han nog dem själv snart.

    SvaraRadera
  5. Alla: Han har faktiskt valt de bakre spenarna själv de senaste gångerna. Smart kille :) Ska bli spännande att väga honom snart igen.

    Kicki och Ann-Katrin: Tack, tack! :)

    SvaraRadera

Bloggintresserade