onsdag 22 september 2010

Mimmi har lurat oss

Gammelkatten Mimmi fick diagnosen artros för något år sedan. Hon var långsam i rörelserna, låg mest, det märktes att hon hade ont när hon rörde sig. Jag var till veterinär som inte hittade något annat fel hos henne och förmodade att det var just artros. Jag fick Metacam att ge henne varje dag och märkte att hon blev piggare av det. Mimmi såg till att jag inte glömde ge henne medicinen; hon satt och väntade där flaskan stod varje dag och gapade stort när hon fick den. Eftersom långvarig användning av Metacam kan ge dåliga levervärden, minskade jag ner medicinen gradvis när jag märkte att det fungerade på Mimmi. Hon var lika rörlig ändå. Till slut upphörde jag att ge henne medicinen helt och det fungerade hur bra som helst. Det var flera månader sedan hon fick medicinen och sedan dess har Mimmi varit som en liten kattunge. Hon gör sina race genom huset, klättrar i klösmöblerna, busar med de andra katterna och är hur pigg som helst.

Någon artros har hon, helt klart, inte. Vi har fått en 17-årig kattunge i huset och det är så härligt att se.Matilda och Mimmi för några år sedan

3 kommentarer:

 1. Så kul att hon har blivit så pigg! 2 vackra tjejer på kortet. :) *kram*

  SvaraRadera
 2. Katter är luriga.. Hon kanske bara ville känna sig lite speciell ett tag.. Att få
  lite medicin som ingen annan fick gjorde ju ändå susen.
  Hoppas att hon får känna sig som en kattunge i många år framöver..

  Kramis Lena och Kågesibbarna

  SvaraRadera
 3. Gunilla och Lena: Ja, det är kul att hon piggat på sig så mycket och kanske ville hon ha lite extra uppmärksamhet. :) Vi hoppas att vi får behålla henne länge, länge.

  SvaraRadera

Bloggintresserade