söndag 26 september 2010

Bolåda

Om allt går som planerat, kommer vi att ha tre kullar inpå varandra framöver; först Bozza i november, Joy kommer att paras - om alla hennes tester är okej och om vi hittar en lämplig hane - och Lucia kommer att paras i vår, när Demjan är redo. Vid tidigare kullar har vi haft en stor kartong som bolåda. Det har i och för sig fungerat bra men nu kände jag att jag vill ha något mer rejält till de kommande kullarna. Vi åkte till Bauhaus, köpte material och började bygga på en bolåda igår. Jag ville ha den enligt en ritning som jag hittat på nätet men Kenneth tyckte att framsidan skulle bli för skev om den dels delas i tre delar med gångjärn och dels har ett hål för Bozza att hoppa i och ur i en av delarna så vi fick kompromissa lite. Framdelen kommer att bli delad i två, ett hål för Bozza blir på ena kortsidan. Taket kommer att delas i två, med gångjärn.

Vi får se hur slutresultatet blir.

2 kommentarer:

  1. Det blir säkert så fint och det är skönt att slippa en kartong. Speciellt ljudet av klor mot papp!
    Vår bolåda är efter klassisk ritning från internet och var plötsligt inför senaste kullen skev av nån konstig anledning..=(..
    Så jag har varit lite rädd att små kattklor eller tassar ska fastna i gliporna fram.. Men det har gått att fixa tack och lov.

    Lycka till nu med de spännande planerna framöver !

    Kram Lena och sibbarna i Kåge.

    SvaraRadera
  2. Tack, tack.

    Det blev bara en lucka framtill + ett hål för Bozza när den blev klar. Vi får se hur den fungerar praktiskt sedan.

    Kramar tillbaks.

    SvaraRadera

Bloggintresserade