söndag 3 juli 2011

Skatan

Tasha, Lucia och Bozza befann sig ute på altanen idag när en stor skata (!) plötsligt trängde sig in genom nätet på vår altan. Åtminstone tror vi att den trängde sig in eftersom vi inte förstår hur det annars kan ha gått till. Den kunde knappast ha hängt "knäveck" över kanten till taket för att sedan ha hasat in sig genom det fem centimeter stora mellanrummet upptill. In kom den i alla fall och det blev förstås kalabalik. En hysterisk skata flög fram och tillbaks mot altanens fönster och alla tre katterna var efter den, högt och lågt. Då och då var skatan på katterna och hackade och någon gång fick någon katt tag på den. Och som grädde på moset for jag också runt för att försöka rädda skatan - och katterna. På taket satt 20 andra skator och skränade högt.

Det slutade med att skatan låg på rygg och ingen av katterna tordes närma sig den. Vi fick in katterna och lyckades rädda skatan men efteråt märkte vi att Tasha var alldels tufsig i pälsen och hon visar tydligt att hon har ont när vi klappar henne. Jag har letat efter sår från skatans hackande men hittar inga. Förhoppningsvis är hon bara mörbultat och smärtan går över snart.

Skatan har lärt sig att det inte är en bra idé att tränga sig in på vår altan (förhoppningsvis) och katterna har lärt sig att en skata är en alldeles för stor utmaning för dem.

4 kommentarer:

 1. Vilken cirkus!!! Usch vad läskigt ändå! Det kunde ha gått värre. Tänk vilka tjocka näbbar de har skatorna. Men tror du verkligen att den klarade sig? Den måste ju ha fått rivsår eller?

  Hoppas att alla (matte också såklart) hämtar sig från dramat snart!

  SvaraRadera
 2. Londongirl: Den låg på rygg och då såg jag inga skador. Däremot skuttade den iväg (den flög inte) och jag hoppas det bara var av chocken. Om det var något med vingarna, kan det väl "ta sig"? Visst repar de sig snabbt? Visst har jag tänkt på den där skatan mycket; hur det egentligen gick med den.

  SvaraRadera
 3. Men fy vilket drama! Ja förhoppningsvis har skatorna lärt sig att man inte ska försöka tränga sin in till flera katter. Och katterna lärt sig att låta bli dem, men jag är tveksam till att katterna lärt sig. Liris har bränt sig på humlor flera gånger men hon fortsätter glatt att jaga dem ändå :s

  SvaraRadera
 4. Marie: Vår Lucia lärde sig att sluta jaga humlor den hårda vägen. Hon blev så bränd att hon var alldeles vanställd i "ansiktet". Sedan dess bryr hon sig varken om humlor eller getingar så jag tror att åtminstone hon låter bli skator. :)

  SvaraRadera

Bloggintresserade