onsdag 6 juli 2011

R.I.P

Den här tiden på kvällen brukar jag ha tagit sista kvällsrundan med vår hund Lillebror. Vi gick alltid och la oss om ca en kvart/halvtimme och jag klarar inte av att gå ensam mot sängen den här kvällen. För några timmar sedan levde han (vid halv åtta-tiden) och han var så glad när Matilda och han skulle gå långpromenad.

Lillebror kom aldrig tillbaka. Han blev anfallen och dödad av en lös amstaff och var helt chanslös.

Det är som en mardröm, alltihop, och jag lider så med Matilda som är helt förtvivlad; som fick se sin älskade hund bli brutalt ihjälbiten av en amstaff med en fullkomligt inkompetent ägarinna.

Lillebror, vi älskade dig så högt och det är så ofattbart att du inte finns hos oss längre. R.I.P, lilla gubben. Vi kommer aldrig att sluta sakna dig.

16 kommentarer:

 1. R.I.P söta Lillebror <3

  SvaraRadera
 2. Men fy vad hemskt!!! Gulliga, söta Lillebror... Vår Aussie blev också attackerad av en lös Amstaff förut och fick hela sidan uppsliten, men han är ju en stor hund, så han överlevde men det blev lång konvalecens. Är så ledsen för er och Lillebrors skull. Sånt här ska bara inte få hända!!! Det är helt sjukt och det händer gång på gång! Amstaffer kan vara jättefina, trevliga hundar hos RÄTT ägare, men tyvärr hamnar de ofta hos de som inte skulle ha hund överhuvudtaget och det går inte att komma ifrån att det är en hetsig ras... Alla i familjen skickar en STOR kram till alla er.

  SvaraRadera
 3. Lena & Jaqee7 juli 2011 07:24

  R.I.P Lillebror, och mitt varma deltagande till er alla. :´(

  Lena

  SvaraRadera
 4. Lillebror, jag vet att du har haft ett bra liv och varit så älskad av hela din familj.
  Sov Gott Lillebror och ha det så kul i hundhimlen!
  Stora tröstkramar till haela familjen men en extra STOR till Matilda som fick uppleva en mardröm i verkligheten.

  SvaraRadera
 5. Det finns inga ord som kan ge tröst för det gräsliga som hänt er fina Lillebror, Matilda och hela familjen. Att förlora en älskad familjemedlem är alltid så ledsamt, men att göra det på detta sätt är fruktansvärt och så onödigt.

  Jag kan bara hoppas att den usla människan med amstaffen får sitt straff och kanske någongång förstår vad hon gjort.

  Många kramar från Lena och sibbarna i Kåge

  SvaraRadera
 6. Vi lider så med er!! Usch måste vara det hemskaste som kan inträffa!! Stora styrke kramar till er från oss alla!!
  Angelica och Eva

  SvaraRadera
 7. Tårarna rinner på mig nu.. Jag beklagar djupt eran förlust och tänker på er.

  Sånt här skulle inte hända om folk läste på och insåg att bara för att de gillar ett utseende på en ras, behöver det inte betyda att det är rätt ras för det!

  Tänker mer er i massor!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Det är så fruktansvärt hemsk :-(

  Tänker på er familj, kram

  SvaraRadera
 9. Kramar till er alla. Ni är så gulliga! Vi har äntligen slutat gråta, både Matilda och jag. Jag har pratat med länsveterinären om den här hunden (det är där beslutet tas om hunden ska tillbaks till sin ägare) och hon trodde aldrig att hunden kom tillbaks till ägaren när den har bitit ihjäl en annan hund. Jag gav henne mer info om ägaren så nu känner jag mig ganska säker på att hunden inte kommer till den hemska kvinnan (i 60-års åldern) något mer.

  Vi kan aldrig få tillbaks Lillebror men vi kan heller inte gräva ner oss helt. Han fattas oss - mycket - och kommer alltid att fattas oss, den känslan får vi vänja oss med. Men nu har vi katterna och kattungarna och vi kan, som sagt, inte gräva ner oss, vilket vi har gjort sedan igår kväll, både Matilda och jag. Jag är så glad att höra Matildas röst igen; att hon pratar. Hon har varit helt knäckt och vi båda var vakna hela natten, till halv fem i morse. Katterna har märkt att något är fel och så klart märker de också att Lillebror inte finns här. De har varit försiktiga och klivit försiktigt upp i våra knän istället för att dimpa ner, som de brukar göra.

  Lillebror gav oss massor av fina minnen som kommer att finnas kvar, för alltid.

  SvaraRadera
 10. Jag var tvungen att läsa om texten ett par ggr, vilken fruktansvärd mardröm..jag beklagar sorgen.
  Kram och nospussar från jasper

  SvaraRadera
 11. Madelene: Kram tillbaks och nospussar till Jasper. /Monica

  SvaraRadera
 12. Jag såg det precis på fb och trodde inte att det var sant först. Så hemskt och ofattbart tragiskt!
  Tänker verkligen på er!

  SvaraRadera
 13. Tröstnospussar från mig och mattes varmaste deltagande till familjen och de stackars kissarna som förlorat sin fina kompis, som vi sett många gånger när vi varit ute på promenad. Mrrff

  SvaraRadera
 14. Mossfolk: Tack för din medkänsla. Det börjar sjunka in och vi börjar vänja oss vid att Lillebror gick bort på det sättet - även om det aldrig kan bli acceptabelt. Han var värd så mycket bättre.

  Findus: Tack för tröstnospussar och deltagande. Så du är den fina silverkatten (som liknar en sibirisk katt) som brukar vara ute med din matte i koppel?

  SvaraRadera
 15. Det känns helt obegripligt och jag lider så med er och med stackars Mathilda. Många stora kramar till er alla. *kram*

  SvaraRadera
 16. Gunilla: Många stora kramar tillbaks till dig. Kram

  SvaraRadera

Bloggintresserade