onsdag 4 maj 2011

Spänning

Sotaren har varit här nu på morgonen. Den här gången stängde jag in alla katter - och hunden Lillebror - för att sotaren skulle få jobba ifred där nere i pannrummet. I vanliga fall ska ju våra katter vara med, hjälpa till och kanske klättra lite på en sotare som står böjd framför luckan till pannan. Allt medan Lillebror skäller ihärdigt åt inkräktaren som helt fräckt stövlar ner i källaren.

Nu var alla djur instängda i vardagsrummet och hörde alla ljud, dels från källaren och sedan fotsteg uppe på taket. Det blev spännande värre. De sprang från fönster till fönster, sedan fram till skjutdörren till vardagsrummet, kikade ut genom springan. Lucia morrade. Fram till fönstret igen. Och nästa fönster. Lillebror skällde. Hoppade upp i fönstret för att se ut mellan katterna som satt där. Katterna ner och fram till nästa fönster, Lillebror skällde värre. Och sedan hördes från hallen:

- Då var det klart!

När ytterdörren stängdes, öppnade jag skjutdörren och alla katter sprang ner i källaren för att kolla vad som hade hänt. De återvände sedan, intog sina sovplatser och lugnet återfann sig.

Nu sover de och jag ska ta en mycket försenad morgonrunda med Lillebror.

5 kommentarer:

  1. Haha... ja de vill gärna vara med och kolla vad som händer, men det är ju inte alltid så lämpligt...

    SvaraRadera
  2. Ja, de är så nyfikna och hjälpsamma att det kan blir rent av påträngande för vissa. :)

    SvaraRadera
  3. "bli" ska det förstås stå :)

    SvaraRadera
  4. Ha ha ha ....ja det där känner man ju igen! :-) Tänk att det är inte bara en vakthund man har...man har vaktkatter också.

    SvaraRadera
  5. Londongirl: Ja, de är både vaktiga och nyfikna. Och så vill de ha alla besökares uppmärksamhet. :)

    SvaraRadera

Bloggintresserade