torsdag 3 juni 2010

Pensionat och bekräftelse

Vi har varit på en veckas semester på härliga Korfu.

Katterna och vår hund Lillebror var på pensionat under tiden. Det är första gången de har bott på det sättet och var väldigt lyckliga att komma hem igen. Katterna drack vatten som de aldrig sett vatten förut och Tasha och Lucia åt mat som om de aldrig sett mat tidigare. Lillebror, som inte är van att vara ensam alls, har bott ensam i ett rum och nu har han tydligen skällt sönder stämbanden. Han har ingen röst och verkar ha väldigt ont när han försöker sig på något ljud. Stackars liten... :( Har varit i kontakt med veterinär idag och om han inte fått tillbaks någon röst tills imorgon, ska vi åka dit med honom.

Idag kom bekräftelsen till utställningen i Uppsala den 20:e juni. Vi får brottas med några tovor som Joy har fått under den här veckan. Hon har tydligen också ätit dåligt eftersom hon blivit smal. Vi har lite att ta tag i, med andra ord.

Här är en bild på en katt på Korfu som höll till vid restaurangen. Hon hade en pälslös och sårig halv svans och det verkar som om den kommit i kläm någonstans och sedan fått självläka. Hennes mjölkfyllda spenar vittnade om att hon hade ungar undangömda någonstans. Stackars små katter...


7 kommentarer:

  1. Låter härligt med semester :-)
    Är detta med pensionat inget som du rekomenderar för katterna?

    SvaraRadera
  2. Lotta: Jag tror säkert att det finns bra pensionat. Sibbarna är ju så sociala och sällskapstörstande att det nog måste vara någonstans där de får mycket uppmärksamhet och gos.

    Sedan är det ju ett måste att det som överenskommes innan hunden/katten kommer dit också hålls.

    Det är nog bra att besöka och jämföra olika pensionat innan man bokar, vilket inte jag gjorde.

    SvaraRadera
  3. Välkomna hem, hoppas ni haft en lugn, skön semester med mycket sol, bad, god mat, dryck och gemenskap. Förstår att katterna och Lillebror blev glada att få komma hem igen.
    Kramar/Annette

    SvaraRadera
  4. Annette: Vi har haft det jättebra och skönt. Tråkigt bara att Lillebror mår så dåligt efter pensionatvistelsen och att det inte blev som jag blev lovad från början (att han inte skulle behöva sitta ensam i ett rum). Är så besviken. Men resan var hur bra som helst i alla fall.

    SvaraRadera
  5. Låter ljuvligt med en vecka på Korfu. Ska vara en otroligt vacker ö har jag hört. Hoppas att ni hade det UNDERBART allihop. Ja du, djurpensionat har jag också provat och blivit besviken, men hittade faktiskt ett som var jättebra efter att ha gjort det du sa; åkt runt och besökt dem först. Men nu på senare år har vi haft den ultimata lösningen: en inneboende mormor eller farmor så att djuren kan vara kvar hemma istället, men tyvärr har ju inte alla den möjligheten. Hälsa alla! / Cia

    SvaraRadera
  6. Vi har hittat ett helt underbart pensionat till våra katter. Det kan jag varmt rekommendera. Men ett bra hundpensionat skulle vi också behöva ha.... har aldrig provat att ha Roxy på ett sånt.

    (Tänk om vi hade bott närmre varandra....Lillebror hade ju kunnat vara hos oss. Han är van vid katter och Roxy är världens snällaste!)

    SvaraRadera
  7. Cia: Ja, vi hade det helt underbart och tjejerna längtar tillbaka. :)

    Nu dröjer det år innan vi åker någonstans igen så jag har tid att leta efter något bra ställe för katterna. Har hittat ett bra ställe till Lillebror där han kan vara också - om han någonsin kommer över det här. Han är så knäckt att jag blir rädd och undrar om vi får tillbaks samma hund igen. Dessutom är han rädd för mig (?). Jag förstår ingenting...

    Londongirl: Du får gärna maila namnet på det pensionatet. :)

    Lillebror skulle säkert ha stortrivts hos er. Han är kompis med katter och älskar hundtjejer. :) I alla fall gjorde han. Han har blivit helt annorlunda efter den här vistelsen och har fortfarande ingen röst...

    SvaraRadera

Bloggintresserade