tisdag 22 mars 2011

Viktproblem

När Lucia inte äter p-piller blir hon orolig. Hon skriker efter mat, äter bara en tugga eller två och går därifrån, skriker efter mat snart igen (blötmat), äter en tugga och lämnar maten. Någon enstaka gång smakar hon på torrfodret, som alltid står framme och som hon behöver som mest. Trots att hon ännu inte kommit i löp, har hon redan "gått ner sig". Dessutom har hon haft en kraftig fällning och det är snart inte mycket Lucia kvar.


För Lucias skull ger jag nu Kitten och hon får också vitaminpastan som ska ge aptit men Bozza behöver absolut inget av detta.























Som synes har Bozza gått upp rejält i vikt sedan kastreringen medanTasha, på bilden nedan, är i precis lagom hull.


















Bozza äter så klart av det kraftigare fodret + allt annat som serveras. Det är så svårt att ge respektive katt rätt foder när det är fri tillgång till det. Är ganska handfallen där och vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt, helt enkelt.

3 kommentarer:

  1. Det där känner jag igen. Även om jag inte har någon katt i löp numera så har våra katter helt olika behov av mat när det gäller vikten.
    Suck...inte är det lätt.

    SvaraRadera
  2. Dolce äter både "obesity" samt leverfoder från RC. Från att inte ha haft någon botten så verkar det gå bättre nu faktiskt. Men visst tjuvar hon mat ibland om hon kommer åt. Lars ska därför få fixa en matlåda till kattungarna.

    Hoppas att Bozza inte tjuväter allt för mycket men framför allt att Lucia vill börja äta, men det är ju tufft med löp. :(

    Vilken otroligt grym o härlig look Tasha har på bilden! ♥

    SvaraRadera
  3. Londongirl: Nej, det är verkligen inte lätt. Egentligen borde man sitta vakt vid maten hela dagarna och styra vem som får äta vad. :)

    Gunilla: Bozza äter allt som står framme - och mycket av det. :) Om Lucia får bebisar snart så behöver man ju bara ha den kraftigare maten i kattungerummet. Vi får se om det gör någon skillnad.

    SvaraRadera

Bloggintresserade