onsdag 21 juli 2010

HCM-testade

Nu är Bozza och Lucia HCM-testade med normala hjärtan. Jag har bävat för det här testet eftersom Lucia var så bråkig på Strömsholm vid förra testet och det slutade med att hon både fick krage och två personal som blåhöll henne. Den här gången var vi hos Djurdoktorn. Veterinären, Sofia Hanås, sa att vi tar det lugnt med Lucia och gör det här i hennes takt.

Vi började med Bozza, som finner sig i allt, och hon var duktig och låg blickstilla som vanligt. När det sedan var Lucias tur och hon märkte att vi försökte lägga ner henne, började hon protestera och veterinären Sofia tyckte inte att vi skulle bråka med henne. Vi skulle istället låta henne sitta upp under testet och tänk, vad bra det gick! Lucia satt helt stilla, sa inte ett pip, protesterade inte det minsta och det gick att göra testet även när hon satt. En stor eloge till Sofia Hanås hos Djurdoktorn i Västerås. Jag kommer aldrig att HCM-testa Lucia någon annanstans. Vad skönt det känns att det blev en bra upplevelse för Lucia!

Sa jag att båda testen var helt normala? ;)

4 kommentarer:

  1. Grattis till bra HCM-resultat men framför allt till att ha hittat en duktig veterinär som verkligen kan lyssna på katterna. Jivara avskyr HCM-testandet, just för att man håller fast henne. :(

    SvaraRadera
  2. Gunilla: Ja, det var så skönt att det gick så lugnt till. Som jag har bävat för det här! Egentligen är det ju inte så konstigt att katterna reagerar över att bli fasthållna.

    Synd att det är så långt för dig till Västerås. Annars kan jag starkt rekommendera den här veterinären.

    SvaraRadera
  3. Grattis till fina hjärtan.

    SvaraRadera

Bloggintresserade