lördag 13 augusti 2011

På måndag

Förra våren var katterna på pensionat. Under den tiden började Tasha sätta päls (mina sibirer har vinterpäls på sommaren) och blev inte kammad under de nio dagar hon vistades där, vilket resulterade till hårda tovor i underpälsen. Jag kämpade med dessa tovor länge och lyckades så småningom få bort allt med sax - men Tasha såg bedrövlig ut.

Den här sommaren kammade jag Tasha och Bozza (det är just de som får tovor) flera gånger om dagen - tills händelsen med Lillebror den 6 juli. Då "tappade" jag allt och sörjde så mycket att det inte blev den behövliga kamningen flera gånger om dagen. Tovorna kom som ett brev på posten. Båda katterna har fått tovor mellan frambenen och det är inte lätt att klippa. Har därför fått tid för nedsövning och klippning av både Tasha och Bozza på måndag förmiddag. Lite nervöst är det ju alltid med sövning men jag hoppas att det ska gå bra.

Tack och lov har Lucia en helt annan päls och har aldrig problem med tovor, även om jag skulle glömma att kamma henne någon dag eller två. Inte heller Joy får tovor - men ragdolls har ju en helt annan sorts päls.

4 kommentarer:

 1. Visst är det märkligt att de kan vara så olika med dem! Vår mammakatt Miranda hon får jättelätt tovor och rejäla också. Speciellt nu på sommaren då hon älskar att vara ute på ön och sover gärna ute under dagen....kommer in som en tovboll. Men hennes dotter Tiffany hon får inte alls tovor.

  Nu kom jag på att jag skulle rekommendera dig det där pensionatet som vi provade.....gjorde jag någonsin det?

  SvaraRadera
 2. Londongirl: Det är en väldig skillnad på katternas pälsar, konstigt nog, eftersom Tasha ju är mamma till både Lucia och Bozza. Två somrar i rad har vi haft problem med tovor på Tasha och det är så tråkigt. :(

  Nej, jag tror aldrig att jag fick rekommendationer på pensionat - om det inte var Södra Dalarnas kattpensionat, vilket många, många har rekommenderat?

  SvaraRadera
 3. Stackars kissebrudarna! Fräs och spott för att bli sövd! Det har jag blivit en gång och när jag vaknade upp hade jag ont i rumpan och ena örat.

  SvaraRadera
 4. Findus: Kissebrudarna var nog inte så djupt sövda. De sov en stund och när de vaknade, syntes det tydligt att de tyckte att det var skönt att slippa tovorna. Vi ljög lite för dem och sa att de var fina i den nya klippningen också. :)

  SvaraRadera

Bloggintresserade