tisdag 5 april 2011

Hälsningar från Delvin i Belgien

Delvins matte Claudia skickade mail och bilder från Belgien, dit de flyttat. Det gläder mig så otroligt med såna här hälsningar. Jag har fått tillåtelse att lägga ut både mail och bilder och här kommer de: (Tusen tack, Claudia!)

"Hej Monica,

Nu är det nästan precis tre månader att vi tog avsked från Sverige och flyttade till en förort av Antwerpen i Belgien pga Frans´ jobb. Bland annat är det din blogg vi använder för att inte glömma Svenska språket...Frans modersmål är ju Nederlands, som man pratar här i norra delen av Belgien, men Ester och jag är nästan nybörjare och numera lite förvirrade.

Bilresan från Sverige (tre dagar) gick utmärkt med Delvin, som befann sig i den djupaste "vintermodus" i början av januari och bara sov hela tiden och var otroligt gullig.

Anlända till Belgien skippade vi liksom vintern och gick omedelbart över till en tidigt vår (så kändes det för oss som kom från ett iskallt Sverige då) och Delvin började fälla päls kraftigt.

Allt gick egentligen ganska smidigt med skolan, jobb och huset, och inte minst vår älskade katt. Och nu är våren verkligen här utan att det snöade en enda gång sedan vi kom hit.

Fyra veckor sedan adopterade vi BornToShines Yurian Yevgeni från Amsterdam/Holland.

Yuri är född i November 2010 och är en Neva Masquerade pojke med mycket vitt. Han var mycket mer blyg och rädd i början än förväntat och än Delvin var som kitten. Delvin spelade lite bortskämd tonårspojke, för vuxen för att leka med bebisen. Men det tog inte så lång tid innan de blev vänner, nu leker de tillsammans (inomhus) och när lillpojken är stor och stark får de också gå och leka i trädgården. Det är en trygg lugn och fullständig inhägnad tomt. Delvin älskar att vara där ute och kommer alltid tillbaka när man ropar på honom. Det är nu andra gången att Delvin var med i en flytt och det är underbart att uppleva hur lugnt och självmedvetet han anpassar sig varje gång i allt nytt.

Så klart är det nu också spännande att uppleva en kitten till, alla likheter och skillnader. Lyckligtvis blir det ingen tid över för att känna hemlängtan när man har två roliga katter hemma.

Hjärtliga hälsningar från Belgien till Sverige

Claudia med familj och katter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade