onsdag 13 april 2011

Fenix och Feliway

Jag har hälsat på världens goaste Fenix idag. Vilket härligt temperament han har. Så otroligt gosig, kärvänlig och sällskapssjuk. Och busig, förstås. Jag tror att han kände igen mig och nosade väldigt intresserat på mina kläder, skor och väska. Tyvärr glömde jag kameran men Fenix ställs ut i Hallstahammar på söndag och jag åker dit en sväng. Då ska kameran med. Hans matte fick låna burskynken av mig och nu väntar hon bara på att ersättningsstamtavlan ska komma från Sverak (hans gamla blev förstörd av misstag) så att allt är klart för utställningen. Hinner inte stamtavlan komma den här veckan, kan han tyvärr inte ställas ut. Vi håller alla tummar för att allt ska ordna sig!

På väg hem tog jag vägen förbi Djurmagazinet och köpte Feliway. Det är första gången jag använder det och anledningen till det är att jag tror att det blivit lite oordning med rangordningen bland katterna och det kan vara orsaken till Lucias uteblivna löp. Bozza har jagat iväg henne, likaså har Joy gjort. Joy har också markerat lite här och var eftersom jag inte heller ger henne p-piller.

Efter att Feliway-dosan suttit i väggen i några timmar ser jag redan resultat! Nyss låg Joy och Lucia och tvättade varandra och spann så det nästan vibrerade i golvet. Bozza och Lucia sitter i skrivande stund lugnt bredvid varandra utan att Lucia blir bortjagad. Det kanske finns hopp för ett löp igen? För övrigt tror jag att Joy kan vara på väg in i löp...

4 kommentarer:

 1. Numera får man ju ha en kopia av stamtavlan då man checkar in sin katt till en utställning.
  Jag kopierar alltid båda sidorna på kattungarnas stamtavla innan flytt ifall nåt skulle hända med originalet.

  Tänkte bara ifall det är nåt du också gjort och kanske kan hjälpa till så Fenix kan ställas ut. Ibland så kommer man inte ihåg allt man gjort med sina papper =) och inte heller alla regler som Sverak har.

  Kramis Lena och sibbarna i Kåge

  SvaraRadera
 2. Jag har scannat in själva inlagan och räcker den för att komma in på utställningen så går det ju att ordna. Vi får se om stamtavlan kommer till Fenix matte imorgon; annars kan jag ringa till VRK och fråga om just själva inlagan räcker för att komma in.

  Tack för tipset, Lena! Visste faktiskt inte om detta.

  SvaraRadera
 3. Jag igen.
  Så här står det på Sveraks sida under länken utställningsförberedelser:

  Stamtavla
  I enlighet med förslag från årsmötet 2001 räcker uppvisande av kopia av stamtavla vid utställning.

  Lycka till.

  Kramis från Lena igen =)

  SvaraRadera
 4. Lena: Idag har Fenix matte varit i kontakt med VRK och det går bra att använda utsidan av stamtavlan, där vaccinationerna är angivna. Skönt, då kommer han med på utställningen.

  Tusen tack för tips och råd!

  SvaraRadera

Bloggintresserade