fredag 6 augusti 2010

Daimon (Jasper) och Elite

Tusen, tusen tack för bilder och rapporter, Madelene och Riitta! Jag blir så glad!

Jasper (Daimon)

Här kommer först Jaspers matte Madelenes berättelse om Jasper och bilder.

"Hej!


En sommarhälsning från Jasper och oss!

I sommar har Jasper hoppat efter flugor i massor, ätit gräs och haft oräkneliga antal fästingar på sig. Så mycket vi kunnat har vi varit hos mina eller Pers föräldrar så vi fått vara ute. När det var som varmast låg Jasper utslagen på någon skuggig plats, flämtande med tungan utanför som en hund. Då fick vi gärna badda hans huvud med vatten. Så länge vi var ute skulle han också vara det, trots värmen, trots att vi bar in honom när vi såg hur påverkad han blev av värmen. När han vart buren inomhus hörde vi anklagande jamanden från andra sidan dörren, så han skulle minsann ut. Han hade hela tiden möjlighet att gå in där det var svalare. Den katten är den nyfiknaste någonsin! Överallt ska han med och kolla, även i poolen som syns på kortet. Där spatserade han omkring på oss och klev på madrasserna. Han är inte rädd för vatten och bryr sig inte det minsta om han blir blöt, förutom om det är tassarna det gäller, de ska hållas torra.

I början av sommaren hade vi besök från en sibbekattunge som bor i Uppsala. Han var väldigt lik Jasper och det gick bra mellan dem. En kanin kan även läggas till till kompislistan, någon han var mer intresserad av än det husets (hos min pappa) tre andra katter. Att åka bil är numera en barnlek, han lägger sig och sover på direkten. Han är social och orädd och har fått följa med till våra föräldrar även om det bara är över dagen. När vi sover borta och han sover med oss ska han ligga så nära huvudet som möjligt och spinna. En helt underbar katt är vad han är. Han säger fort till när han är hungrig eller vill vara ifred. Med Glenn busar han och ofta sover de tillsammans. För några veckor sedan flög Jasper på honom gång på gång. Då kände vi att det var dags för kastrering. Vi höll dem skilda tills det vart gjort och som tur var fick vi snabbt en tid. Så nu är Jasper kastrerad. Mellan honom och Glenn går det bra igen fast det tog en vecka då Glenn blivit rädd för Jasper.

Nu är det dags för oss att gå ut i solen! Hoppas allt är bra med Er, Jasper skickar massa nospussar.

Bifogar kort från början av sommaren, de nyaste korten ligger på en kamera som inte är här hemma så de kommer lite senare.

Vänliga Hälsningar

Madelene"




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Elite
 
Elites matte Riitta skriver:
 
"Hej


Du utmanade oss att skicka bilder o här kommer några.

Elite poserade i sin nya hängmatta som han verkligen är jätteförtjust i.

I utebilderna ville jag få med hans fina päls o svans i all sin prakt.

Resultatet blev lite si o så men du får välja vilka bilder du visar så titta bara själv på en del som saknar hela katten

Hälsningar

Riitta"

Jag väljer att lägga in alla bilderna. :)






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Oj va' dom har vuxit och snygga har dom blivit också. Jättekul att få rapporter och bilder från kattungeköpare.

    SvaraRadera
  2. Annette: Ja, visst blir man glad över rapporter och bilder! Det är så otroligt kul!

    SvaraRadera

Bloggintresserade