måndag 14 november 2011

HCM-test Lucia

Har varit iväg och HCM-testat Lucia och resultatet var normalt.

Jag är alltid nervös inför hennes HCM-test eftersom hon vägrar ligga ner och bli fasthållen, som vid första testet på Strömsholm. Då fick hon ha tratt på sig och två personer blåhöll henne. Vid sitt andra test hos Djurdoktorn och Sofia Hanås fick hon sitta och det gick bra att testa ändå. Och idag fick hon stå upp men försökte komma därifrån några gånger. Veterinären, Eva Adolfsson som har erfarenhet av ilskna katter, sa att det endast var stress som förmodligen kom av dåliga erfarenheter. Annars skulle Lucia ha suttit fast i hennes arm. Det finns ju inga aggressioner hos Lucia och hon är inte dum på något sätt - men HCM-tester gillar hon inte.

Resultatet var i alla fall bra.

3 kommentarer:

 1. Sunda reaktioner, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Grattis, så skönt med ett friskt hjärta. Tur du har en förnuftig veterinär. Jivara avskyr detta med att vara liggande o bli fasthållen. :( *kram*

  SvaraRadera
 3. Findus: Ja, det är ju egentligen sunt av Lucia. Det är vi människor som har för stora krav, antar jag. :)

  Gunilla: Tack. Lucia gillar inte att bli fasthållen på det sättet; försöker panikartat komma loss och säkert gjorde det inte saken bättre att första gången bli så fasthållen och dessutom få tratt på sig.

  SvaraRadera

Bloggintresserade